Afstand
Afstand nemen van een dier mag enkel de persoon doen waarbij het dier is geregistreerd OF met een volmacht van de rechtmatige eigenaar van het dier. Bij overlijden van het baasje, verandert deze procedure, u kan ons dan contacteren voor meer info.

 

Bij afstand moet er een klein bedrag betaald worden. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de aanwezige vaccinatie, chip en castratie/sterilisatie.

Let op, al onze katten en honden moeten gechipt en gevaccineerd zijn als ze buiten gaan (regel vanaf septbember 2012). Dit moet ook voor alle particuliere eigenaars (vanaf 2014!!).


Hoe adopteer ik een hond?
Op deze website kan je zien welke honden er allemaal beschikbaar zijn. Hieruit kan je een keuze maken of je kan onmiddellijk tijdens de openingsuren de honden bezichtigen.

Hoe weet je nu of deze hond wel de hond is dat bij je past? Je hebt 2 opties:
  • Of je gaat even wandelen met de hond,
  • of je neemt de hond op proef (een paar dagen tot maximum een week)

Wanneer je de hond adopteerd betaal je een klein bedrag (kosten van de dierenarts) en dan vul je een adoptiecontract in. Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen!

Al het papierwerk wordt door ons verzorgd en ook de honden worden door ons gevaccineerd en gechipt. Je krijgt samen met de hond de Europese identiteitskaart.
Hoe adopteer ik een kat?


Dit is hetzelfde principe als bij de hond. Je betaald een klein bedrag en je krijgt de kat mee bij het tonen van je identiteitskaart. De katten worden door ons gevaccineerd en gechipt.