De vragen die ons gesteld worden zullen opgenomen worden op deze pagina (incl. een antwoord):
Wat moet ik doen om met een hond te gaan wandelen?
Wanneer je met een hond wil wandelen moet je een wandelkaart aanvragen, dit kost 5 euro en is één jaar geldig. Dit is vooral nodig voor je verzekering en zodat wij weten welke honden met wie wegzijn. Wij vragen ook een GSM nummer, zodat wanneer er mensen komen die in een bepaalde hond geïnteresseerd zijn, wij jou kunnen bellen en vragen om terug te komen. Je moet wel 16 jaar of ouder zijn om met een hond te mogen wandelen.


Zijn de honden in het asiel agressief?
Het is niet zo dat alle honden stout zijn. Wij weten perfect welke honden te vertrouwen zijn en welke niet. Wanneer je komt wandelen of een hond komt adopteren, dan zullen wij wel zeggen of de hond zindelijk is of niet. De honden die durven bijten die zetten we niet ter beschikking voor adoptie of wandeltocht!


Moet ik jullie contacteren als ik een hond vind op straat?
Het is best dat je de politie belt! Zij verwittigen dan het dichstbijzijnde asiel en dan komen wij, of collega's uit een ander asiel, de hond ophalen. Hij blijft dan bij ons tot zijn baasje hem komt halen. Als dit niet het geval is zal de hond na 2 weken open staan voor adoptie!


Ik heb enkele kittens, kunnen deze bij jullie terecht?
Als je van onze regio bent dan mag je deze bij ons binnenbrengen. Let op: de kittens moeten gevaccineerd zijn en er moet een klein bedrag per nest worden betaald.


Zoeken jullie nog vrijwilligers?
Wij zoeken inderdaad nog vrijwilligers maar dan om met de honden te gaan wandelen. Hoe meer de honden naar buiten kunnen, hoe gelukkiger ze zullen zijn!


Ondanks omstandigheden moeten wij onze hond wegdoen, wat moeten wij doen om deze hond naar jullie te brengen?
Je breng je hond naar het asiel of je laat de hond ophalen (tegen een vergoeding). Er worden dan enkele papieren ingevuld en er staat een prijs op het afstaan van een hond. Deze prijs varieert naargelang de hond al gechipt of gevaccineerd is.
Hou er echter rekening mee dat je uit de regio Sint-Amands moet komen. Als je bijvoorbeeld in Boom woont, richt je je tot het asiel van Kontich. Woon je in Gent richt je je tot het asiel in Gent enzoverder...


Ondanks omstandigheden moeten wij onze kat wegdoen, wat moeten wij doen om deze kat naar jullie te brengen?
Ondanks omstandigheden moeten wij onze kat wegdoen, wat moeten wij doen om deze kat naar jullie te brengen? Zoals bij het afstaan van een hond moeten er enkele papieren worden ingevuld en moet er een kleine afstands vergoeding worden betaald. Helaas is deze prijs hoger dan die van en hond, het is ook te zien in hoe verre de kat in orde is met Chip verplicht voor iedereen sinds 01/09/2013 Vaccins en Sterilisatie en Castratie verplicht voor iedereen van 01/01/2014 ook bij poezen die normaal niet buiten komen.


Ik heb verwaarloosde dieren zien staan, andere dan katten of honden. Kan ik hiervoor bij jullie terecht?
In dit geval neem je best contact op met de Milieu dienst van uw gemeente en of de politie. Wij kunnen uiteraard geen schapen, kalfjes of dergerlijke opvangen maar wij kunnen wel komen inspecteren. Dit moet echter ook steeds via Milieu dienst of de politie gaan.